Новини, Порти

Криклій підписав накази про звільнення керівників трьох морських портів

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що підписав накази про звільнення керівників Одеського, Чорноморського та Білгород-Дністровського морських портів. Про це пише пресслужба Міністерства інфраструктури.

“30 вересня 2019 року наказами Міністерства інфраструктури звільнено від виконання обов’язків директора ДП «Одеський морський торговельний порт» Войтка В. О., від виконання обов’язків директора ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» – Сєчкіна С. А., від виконання обов’язків директора ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» – Волощука К. В. Накази підписано міністром інфраструктури Владиславом Криклієм”, – йдеться в повідомленні.

У Міністерстві інфраструктури також зазначили, що за період перебування на посаді виконувача обов’язків директора Войтка В.О. ДП «Одеський морський торговельний порт» значно погіршилися фінансово-економічні показники діяльності підприємства. Зокрема при плановому розмірі у 2018 році чистого доходу від реалізації продукції 323,6 млн грн фактично отримано 164,9 млн грн, при плановому розмірі загальних доходів 552,0 млн грн фактично отримано 421,9 млн грн. При цьому за період перебування на посаді виконувача обов’язків директора Войтка В.О. за 2018 рік, порівнюючи з 2016 роком, коли підприємство ще працювало достатньо стабільно та отримувало значний прибуток, збільшилися витрати, а саме собівартість реалізованої продукції зросла з 188,2 млн грн у 2016 році до 222,8 млн грн у 2018 році, адміністративні витрати збільшилися з 31,9 млн грн у 2016 році до 51,3 млн грн у 2018 році.

У Мінінфраструктури також зазначили, що діяльність керівників ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» також визнана такою, що не відповідає вимогам ефективного менеджменту підприємств портової галузі.

Нагадаємо, що раніше Криклій заявив, що пріоритетом Мінінфраструктури на найближчі роки є максимальна цифровізація всіх процесів на транспорті.

Дізнатися про інновації у сфері залізничних перевезень в Україні Ви зможете на 2-му міжнародному Rail Cargo Business Forum: Rail innovation. Форум відбудеться 10 жовтня за адресою: конференц-хол “ДЕПО”, вул. Антоновича, 52.

 

 

Отримайте тестовий доступ до статистики та аналітики

 

Читайте також