Новини

В Укрзалізниці назвали джерела фінансування стратегії компанії

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов назвав чотири можливі джерела фінансування для реалізації стратегії УЗ на 2019-2023 роки. Про це він сказав в інтерв’ю спеціальному онлайн-проєкту “12 облич стратегії УЗ”.

За словами Кравцова, сьогодні в компанії розглядають чотири можливі джерела  фінансування реалізації стратегії компанії. Одним із них, зокрема, стане оптимізація витрат шляхом підвищення внутрішньої ефективності Укрзалізниці, удосконалення внутрішніх процесів, відмови від неефективних видів діяльності та боротьби з корупцією.

Окрім того, за рахунок нормалізації вантажного тарифу та запровадження справедливого механізму його формування в компанії планують підвищити прибутковість УЗ, що стане ще одним джерелом фінансування реформ у залізничній галузі.

Як зазначив Кравцов, залучення коштів буде й через міжнародні кредитні установи та інструменти інвестування.

Четвертим джерелом, на думку керівника УЗ, стане фінансування з державного та місцевих бюджетів, передбачене законодавством.

“Насамперед йдеться про компенсацію збитків від пасажирських та приміських перевезень”, – додав він.

Також Кравцов зазначив, що для ефективної реалізації стратегії АТ «Укрзалізниця» важливою умовою є ухвалення Закону України «Про залізничний транспорт».

“Цей закон має корелювати із планом реструктуризації компанії, який буде презентовано до кінця 2019 року. Власне, ми це бачимо так: одразу після узгодження плану реструктуризації та порядку лібералізації ринку має бути ухвалений відповідний закон, який забезпечить необхідні правові та фінансові механізми для розвитку галузі на найближчі роки”, – додав він.

Читайте також: Шульмейстер: Стратегія Укрзалізниці — це стратегія зі знищення УЗ

Дізнатися про інновації у сфері залізничних перевезень в Україні Ви зможете на 2-му міжнародному Rail Cargo Business Forum: Rail innovation. Форум відбудеться 10 жовтня за адресою: конференц-хол “ДЕПО”, вул. Антоновича, 52.

 

Отримайте тестовий доступ до статистики та аналітики

 

Читайте також