Новини, Події

САП скерувала до суду справу про розкрадання газу підприємствами, заснованими Дубневичами

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу щодо розкрадання газу на 1,4 млрд гривень фірмами-власниками Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, які заснували Богдан та Ярослав Дубневичі. Про це повідомила пресслужба САП у Facebook.
“Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у справі щодо заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» стосовно 4 осіб, серед яких директор ТзОВ «Енергія – Новояворівськ», технічний директор ТзоВ «Енергія-Новий Розділ», фінансовий директор двох вищевказаних підприємств, а також організатор схеми – радник директора ТзОВ «Енергія». Ще одного підозрюваного – директора ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» оголошено в розшук, а справу відносно нього виділено в окреме провадження”, – йдеться у повідомленні.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Антикорупційного суду для розгляду по суті.

У САП вказали, що, за даними слідства, підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ впродовж 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в Нафтогазу газу для виробництва теплової енергії населенню. Для здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими від ринкових, в результаті чого зазнав значних збитків.

Нагадаємо, 17 жовтня 2019-го генпрокурор Руслан Рябошапка подав до НАБУ та САП заяви щодо притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності, звинувативши його у привласненні 93 млн грн Укрзалізниці.

31 жовтня 2019-го недоторканність було знято 241 голосами у Раді і 229 голосами було підтримано його арешт. Згодом, 2 листопада, Вищий антикоруаційний суд обрав Дубневичу запобіжний захід у вигляді застави розміром 100 млн грн, 7 листопада суму було зменшено до 90 млн.

8 листопада за Дубневича було внесено 90 млн грн застави й відпущено з-під варти.

[democracy id=”19″]

Дякуємо за відповідь!

Для визначення об’єктивного загального зрізу настроїв на ринку залізничних вантажоперевезень пройдіть опитування повністю! Результати допоможуть нам окреслити проблемні точки й взаємовигідні шляхи вирішення загальних проблем та будуть представлені на загальний розсуд без редакційної цензури.

 

Отримайте тестовий доступ до статистики та аналітики

 

Читайте також