Новини, Тарифи

МІУ планує створити незалежний регулятор у сфері транспорту, який встановлюватиме тарифи

У Міністерстві інфраструктури України планують створити Національний незалежний регулятор у сфері транспорту, який буде встановлювати та обґрунтовувати тарифи. Про це повідомив очільник МІУ Владислав Криклій у інтерв’ю УНІАНу.

“Бізнес проти підвищення тарифів (Укрзалізниці. –ред.). З деяких сфер він каже:  давайте зменшимо тарифи, нам здається, що ми багато платимо. З іншого боку, профспілки вимагають тринадцяту зарплату, а пасажири – сервіс. Саме тому ми наполягаємо на деполітизації цієї історії. Хочемо створити Національний незалежний регулятор у сфері транспорту, який буде встановлювати й обґрунтовувати тарифи”, – зазначив міністр.

Водночас Криклій зауважив, що для створення такого нацрегулятора потрібно вносити зміни до Конституції.

“Тому має бути велика підтримка депутатів. Але мені б хотілося, щоб все відбулося не пізніше наступного року. Це питання дуже довго обговорюється, але нічого не робиться. Ми почали робити. Уже є відповідний законопроєкт. Зараз є більш нагальні закони, але ми будемо наступного року рухати це питання”, – додав він.

Нагадаємо, у 2020 році АТ «Укрзалізниця» планує індексувати вагонну складову тарифів на вантажоперевезення на 8,5% за рік.

[democracy id=”16″]

Дякуємо за відповідь!

Для визначення об’єктивного загального зрізу настроїв на ринку залізничних вантажоперевезень пройдіть опитування повністю! Результати допоможуть нам окреслити проблемні точки й взаємовигідні шляхи вирішення загальних проблем та будуть представлені на загальний розсуд без редакційної цензури.

 

Отримайте тестовий доступ до статистики та аналітики

 

Читайте також