Новини, Порти

МІУ планує віддати Одеський порт у концесію

Міністерство інфраструктури України має намір віддати Одеський морський порт у концесію. Порт також хочуть зробити контейнерним і туристичним, без перевалки зерна і руди. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв’ю LIGA.net.

«Там за великим рахунком вже немає держстивідора і працюють приватники. Буде чудово, якщо Одеса залишиться контейнерним терміналом. Плюс поруч буде яхт-клуб і марина, будуть заходити красиві лайнери і возити туристів. Звичайно ж, там ніякої руди, зерна не повинно бути », – сказав Криклій.

Він пояснив, що там, де не стратегічна інфраструктура, МІУ планує залучити приватний бізнес максимально.

«Там, де є державне фінансування, завжди потенційно є загроза корупції. А бізнес позбавлений сенсу сам у себе красти, для нього важливо розвиватися, рости, інвестувати », – додав міністр.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України планує залучити 18-20 мільйонів доларів інвестицій, віддавши в концесію залізничні вокзали Чопа, Дніпра, Миколаєва, Харкова та Хмельницького.

[democracy id=”20″]

Дякуємо за відповідь!

Для визначення об’єктивного загального зрізу настроїв на ринку залізничних вантажоперевезень пройдіть опитування повністю! Результати допоможуть нам окреслити проблемні точки й взаємовигідні шляхи вирішення загальних проблем та будуть представлені на загальний розсуд без редакційної цензури.

 

Отримайте тестовий доступ до статистики та аналітики

 

Читайте також